Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roman Pysar - Koala medvídkovitá

6. 10. 2013

Koala Medvídkova je nejznámější Australské zvíře.Živí se jen eukalypty (blahovičník).Váží 5 až 12 kilogramů

Měří necelý 1 metr.Jeho ocas je délky 6 cm.Koalové se vyskytují v pobřežních oblastech východní a jižní Austrálie.Koaly jsou většinou na stromech.Koaly mají delší uši a končetiny.Koaly jsou převážně býložravci.Při šplhání na strom jim pomáhají velké ostré drápy.Jejich srst je hustá a měkká.V odstínech od popelavě šedé k hnědé.Původ tohoto druhu není zcela objasněn.Na každé končetině najdem 5 prstů.Koala je jeden z mála savců,který má otisky prstů.Koaly se objevují v oblastech s dostatečnou vlhkostí.Na začátku.20.století byly koaly téměř vyhubeni.Koaly se nevyskytují v Tasmánii a západní Austrálii.Samice dosahuji dospělosti mezi druhým a třetím rokem života.Samci  mezi třetím a čtvrtým rokem život..Prvních 6 měsícu mládě setrvává ve vaku.Za tuto dobu se mu vyvinou oči a uši...